1. Overrask

At fange ægte karakter og personlighed i børnebilleder, har altid været min højeste prioritet, når jeg har ageret fotograf. Jeg er sikker på, at du er enig i, at det er lettere sagt end gjort, især når du har rastløse børn og stressede mødre og fædre, der ikke kan lide at stå bag kameraet.

Baseret på mine erfaringer vil jeg gerne dele 5 tips med dig, der kan hjælpe dig med at føje mere karakter og personlighed til dine fotos. Når du skyder billeder af børn, skal du prøve at sende mor og far væk. Når forældrene er til stede, er børnene ofte meget generte. Det såkaldte “mor-syg”. Jeg ved, at dette er sandt med min egen dreng! Med mine kunder oplever jeg, at så snart mor er ude af syne, er de mere villige til at samarbejde med dig som fotograf. Magien mellem fotograf og motiv begynder, når de kan være alene, som om fotografen er barnets ny kammerat, uden morens pres i nærheden.

2. Brug rekvisitter

Medbring rekvisitter som en distraktion for børn eller for at gøre fotograferingen sjov.

Se hvad der er i naturen omkring dig. Fx en mælkebøtte, en vild blomst, et gammelt dæk, en træstamme. Alt hvad du kan finde eller bringe til underholdningsværdi, hjælper barnet med at agere naturligt og roligt. Se eksempler på nedenstående billeder. Hvis du virkelig vil skabe personlighed i børnebilleder kan det også være barnets ynglingsbamse fx.

3. Leg og bevægelse

Løb, leg og gå med dine modeller. Du kan bede dem om at lege eller kæmpe. Opret bevægelse og kom væk fra alle de stillede ting. Det vil tilføje variation og følelser til din session. Jeg har erfaring med at mine kunder ikke bryder sig så meget om de stillestående motiver, da de kan have en akavet karakter over sig. Så vær ikke bange for at eksperimentere og have det lidt sjovt. Det kan tage tid at komme ind i den rigtige stemning. Hos os tager vi os altid god tid. Og hvis det ikke virker, kan man prøve at spille ens ynglings pop musik fx.

4. En anden vinkel

At vælge utraditionelle vinkler, når man fotograferer børn i leg, kan være meget effektivt. Dette kan frembringe nye følelser og dybder. Vær ikke bange for at komme ned til børnenes niveau for at se, hvad de ser og føler.  Nogle gange bare ved at ændre din position kan et foto få et helt nyt udseende. 

5. Det er OK at fake øjeblikket

For at få den helt rigtige personlighed frem i børnebilleder, kan det være nødvendigt at bede dit ban om at gøre ting. Fx kan du bede dem om at stille nogle sten ovenpå hinanden. Dette er nok en aktivitet barnet ikke selv var kommet på at give sig til. Det kan også være at lugte til en blomst, smide sig i nogle efterårs blade, holde som sin søster/bror eller få dem til at give dig et bestemt “hundehvalpeblik”.

Du kan læse mere om børnefotografering her.

Jeg hedder Stine Bro, og jeg glæder mig til at høre om dine fotoidéer til personlige børnebilleder. Følg os på Facebook. Vi ses!