Som børnefotograf ved jeg hvor vigtigt det er, at barnet eller børnene er trygge ved mig, kameraet og hele fotograferings situationen. Jeg bruger derfor den første tid, afhængigt af barnet, på at lege med barnet eller pjatte lidt, så jeg er en ven og ikke en fremmed med et stort kamera.

Børnefotografering i naturen

En børnefotografering udelukket i naturen, kommer meget an på barnet og alder, da der er mange sanseindtryk, vind og vejr, som vi skal tage hensyn til. MEN, som børnefotograf elsker jeg naturen. Naturen kan skabe magi og tilføre storhed til billederne. Lokationen kan være et sted børnene kender godt, som jeres sommerhus/kolonihave, den lokale strand, skov eller legepladsen i tilbringer tid på i weekenderne.

I denne video kan du se hvordan en børnefotografering i naturen foregår: HER

Børnefotografering i hjemmet

Hjemmet er et sted hvor børnene er trygge og afslappede og derved har vi allerede en lille fordel med glade og friske børn. En anden fordel er, at det er nemt at give barnet en lille pause, hvis det bliver nødvendigt, med lidt at spise eller noget kendt legetøj.

Ved en børnefotografering hjemme ved Jer, tjekker jeg lige jeres hjem ud når jeg ankommer og finder de mest egnene steder. Dette kan fx være jeres sofa, forældrenes seng, hvor der er masser af plads til at boltre sig i eller vi flytter en stol, så vi har lidt hvid væg.

Haven er et godt sted, hvor børnene lige kan løbe lidt krudt af eller stedet der lige kan give lidt fornyet energi. Jeg vil meget gerne kombinere fotograferingen med billeder både ind og i haven.

Rolig og tålmodig fotograf

Som børnefotograf ved jeg, at børn ikke altid gør det vi voksne lige havde håbet på, men ved at tage det med ro og være omstillingsparat, skal billedet nok komme i kassen alligevel. Jeg er utrolig tålmodig og god til at aflæse, om barnet har brug for lidt ro/pausen eller om det bare kræver et lille lokationsskift i hjemmet.

Det praktiske

Uanset hvor børnefotograferingen foregår, så er det en god ide, at have noget mad/snacks og drikke klar – der er altid plads til en lille pause.

Billederne vil få forskelligt look afhængigt af lokation og omgivelser, men bestemt også af tøjet, så hav gerne forskelligt tøj klar. Det skal gerne være noget blandet så der ikke kun er neutralt tøj eller kun tøj med stærke farve i mange mønstre.

Har du selv samlet inspiration fra for eksempel pinterrest eller instagram, så send dem gerne til mig og vi snakker om hvad der kan lade sig gøre. Se et eksempel her.

Du kan også blive inspireret på min Facebook og Instagram

Jeg glæder mig til at forevige jeres skønne børn,
De bedste hilsner Fotograf Stine Bro 📸

indhold