Hos Fotograf Aalborg er vi ærlige, og ønsker vores kunder det bedste for dem. Vi har erfaring med de fleste genre/stilarter indefor fotografering, men derfor er det stadig vigtigt at kunden tænker over hvem der er den bedste fotograf til at løse deres opgave. Han/hun skal passer bedst til dem, om det er os hos Fotograf Aalborg eller en helt anden. Her får du fire grunde til, hvorfor det er vigtigt at vælge den rigtige fotograf.

Har fotografen erfaring med din opgave?

En fotograf er ikke den bedste til alle stile inden for fotografering. Nogle specialiserer sig i bryllupsfotografering, andre i børnefotografering, eventfotografering eller fotografering af dyr. Alle fornævnte stilarter er meget forskellige fra hinanden. De kræver hver især deres vidensfelt. Man bør for eksempel have dyre tække for at fotografere en hest eller hund hun. Og man bør have et godt kram om børn for at kunne styre dem under en fotografering. Det er ikke selv sagt at alle fotografer har det.

Hvordan kan jeg vide, hvem der er den rette fotograf til min opgave? Jo, du kan finde ud af det, ved at undersøge fotografernes portofolie på deres Instagram eller hjemmeside. Og så kan du jo altid henvende dig og spørge om fotografen har arbejdet med din opgave før.

Vælg en fotograf med gode ratings

Det er vigtigt at du finder en dygtig fotograf, men dette hænger også sammen med hvordan fotografen omtales er på f.eks. Google. Hvor mange stjerner har personen? Hvad siger kunderne på fotografens egen hjemmeside? En fotograf med mange års erfaring og fra den rette baggrund er en professionel fotograf.

Forventningsafstem

Det er ikke hver dag, man tager til fotograf, og man gør det med et mål og måske med nogen idéer eller billeder oppe i hoved af hvordan det skal være. Derfor er det vigtigt at vælge en fotograf der gerne vil forventningsafstemt på forhånd. Dette kan være altafgørende for både oplevelsen og resultater.

Med forventingsafstemning menes der, at man får talt om praktiske forhold. Dette kan for eksempel være tøjet, stedet, hvor meget tid man skal fotografere, har man nogen præferencer, såsom transport og så videre. Dette afhænger selvfølgelig meget af hvilken opgave man har til fotografen, men so hovedregel er det en god idé ikke bare at booke og så ikke have kontakt før tidspunktet for foto sessionen.

Vælg en fotografen der føles som din bedste ven

Lad fotografen føles som din bedste ven! Det er vigtigt, når du skal vælge den rigtige fotograf. Hvorfor det? Jo, fordi det kan være lidt grænseoverskridende at stå foran et stort kamera og være i fokus. Men med en god kemi med fotografen, vil du som kunde bedre kunne slappe af og folde dig ud. Dette kan ses på billederne!