Når en fotograf er på arbejde….

Som fotograf, oplever man mange spændende opgaver. Vi tager den ene dag ud i en virksomhed og laver billeder af produktionen og personaleportrætter. Dagen efter kan vi stå på en klinik og fotografere en model, der tilsyneladende får fikset sine allerede smukke tænder, hvorefter billedet ender i et katalog for en ny stol til tandlæger, og i weekenden render man rundt til et selskab eller et bryllup og fotografere glade mennesker, der hygger sig.

Jobbet, som fotograf er alsidigt

Jobbet, som fotograf er alsidigt men også i perioder hårdt. Det er hårdt fordi man hele tiden er “på”, som fotograf. Man skal guide, styre, deltage aktivt i dialoger, slæbe tungt fotoudstyr over flere lokationer, køre meget i bil igennem det meste af Danmark osv. Vi elsker dog jobbet og har ikke tænkt os at lave andet. For os er det både givende og inspirerende at fotografere mennsker.

Fotografens mange ansigter

En fotograf har så at sige mange “ansigter”. Og jobbet, som fotograf er meget forskelligt. Man kan vælge at specialisere sig i en eller flere grene af fotografiet. Man kan også forsøge at gabe over hele spektret af de fotografiske grene, hvilke der efterhånden er ret mange af. Fotografen jobber med mange forskellige “ansigter”, såsom:

 • Bryllupsfotograf
 • Modefotograf
 • Reklamefotograf
 • Erhvervsfotograf
 • Børnefotograf
 • Babyfotograf
 • Boudoir fotograf
 • Gravid fotograf
 • Portrætfotograf
 • Landsskabsfotograf
 • Produktfotograf
 • Packshotsfotos
 • Konfirmationsfotograf
 • Studenterfotograf
 • Madfotograf
 • Kunstfotograf

Bryllupsfotograf Aalborg

Som bryllupsfotograf, er den fornemme opgave at sikre et af livets største minder for et forelsket brudepar. Jobbet ligger oftest på en lørdag og som regel i sæsonen fra Maj til September. Bryllupsfotografen bookes tit fra og med vielsen, henover de officielle bryllupsportrætter, reception med bryllupskagen til parret går til bords. Andre gange er fotografen med hele dagen og aftenen indtil brudevalsen er danset.

Se kreative bryllupsbilleder taget i Aalborg lige her.

Modefotograf Aalborg

En modefotograf arbejder oftest med smukke mennesker eller modeller, som de også kaldes. Modefotograferingen foregår både i et fotostudio eller on-location hvor, der oftest er en makeupartist eller stylist med på opgaven, for at skabe mere dynamik og skønhed over billederne. Modefotografen arbejder ofte også med spændende brug af medbragt flash lys, så modellen altid fremstår lækkert velbelyst når han eller hun poserer.

Reklamefotograf Aalborg

En professionel reklamefotograf arbejder tit med mennesker eller produkter og ofte i et fotostudio. Her bruges meget tid på at lægge lys på produkter eller mennesker, så det hele fremstår som et super lækkert blikfang. Billederne bruges, som regel til kataloger, webshops, modeshows, messer osv. Man kan tage uddannelsen, som reklamefotograf i Viborg og i København.

Erhvervsfotograf Aalborg

En erhvervsfotograf laver ofte billeder on-location i en virksomhed. Der tages billeder af personalet, firmaets logo, bilerne, de ansatte på lager, chauffører, selve de ydelser firmaet leverer og naturligvis de produkter eller behandlinger de gerne vil have fremvist på deres hjemmesider, i brochurer, på de sociale medier osv.

Se mere om erhvervsfotografering i Aalborg her.

Børnefotograf og babyfotograf Aalborg

En børnefotograf og babyfotograf´s mægtigste opgave, er vel ligesom bryllupsfotografens, at levere nogle fantastiske minder fra barnets første år og op igennem barndommen. Så man sikrer sig man kan dykke ned i set fotoalbum og mindes bestemte år af børnenes barndom, set gennem en professionel fotografs øjne.

Boudoir fotograf Aalborg

En boudoir fotograf laver pikante og sexede billeder oftest af kvinder, der ligger letpåklædte på et hotelværelse, i et fotostudio hos en fotograf, eller en trejde lokation. Billederne bruges ofte i privaten eller, som morgengave til gommen dagen efter brylluppet.

Gravid fotograf Aalborg

En gravid fotograf laver de smukke mavebilleder af den store runde gravide mave. Et såkaldt : før livet for alvor starter foto. Gravidfotografering laves enten i naturen i foråret eller over sommeren. Eller igennem vinteren i et fotostudio.

Portrætfotograf Aalborg

En portrætfotograf laver ofte flotte vellignende portrætter af kvinder og mænd, der bruges på de sociale medier, som Facebook, Linkedin, Twitter, Google+, Instagram, Youtube, Pinterest osv. Idag laver mange selfies. Men netop disse selfies udstiller også en masse fotografiske mangler, som en professionel portrætfotograf forstår at eliminere. En portrætfotograf laver sine billeder i fotostudiet og udendørs når vejret tillader det.

Se flotte portrætter taget i Aalborg her.

Landsskabsfotograf

En landsskabsfotograf laver ofte billeder af landsskaber i hobbyøjemed. Nogle sælger deres landsskabsfotos til Stockfoto sites og tjener penge på dem her. Andre udstiller dem på gallerier rundt omkring i landet. Landsskabsfotografering laves selvfølgelig også i kommerciel brug. Men mere som en slags fyld materiale. Medmindre virksomheden ligefrem arbejder i naturen.

Produktfotograf og Packshotsfotos

En produktfotograf laver tit billeder af diverse produktfotos eller packshots for en virksomhed. Det kan være alt ligefra vinflasker, chipsposer, Bilka kataloger, elektronik komponenter osv. Produktfotografen jobber oftest på et fotostudio hvor, der kan lækkes lækkert lys på produkterne.

Madfotograf Aalborg

En madfotograf laver sjovt nok billeder af mad. Mange madfotografer elsker at arbejde med det naturlige lys, når de laver deres madfotos. Og især gråvejr eller diset vejr er bedst til madbilleder. Hård sol skal helst skærmes af bag en diffuser skærm for ikke at fremstå for hårde i kontrasten.

indhold